Related Topics


Optiuni pentru userii premium  (Read 1317 times) Print

1 B


AlexH  June 16, 2018, 08:07:16 PM

Pentru cei care doresc sa faca upgrade la premium, ar fi bine sa le oferim niste facilitati.
1. marime custom la fisierul de upload. Eu spre exemplu am setat pentru userii normali o marime de 100mb per fisier video, dar celor Premium as vrea sa am posibilitatea sa le oferi 500mb sau la fiecare user in parte sa pot seta valoarea care o doresc eu.
2. prioritate la conversie
3. pe homepage o sectiunea speciala pentru continutul urcat de cei premium, la fel si pe pagina la video/player unde continutul premium fie afisat primul, fie pus un tag Premium.
4. desi cere ceva resurse pe server cred ca pentru Premium user ar fi bine sa oferim optiunea de upload prin remote url si aici incluse surse gen openload, youtube (adica descarcat direct pe server la fisierul video) si descarcat direct de pe torent. Userul urca fisierul torent si apoi platforma face restul. Descarca continutul, fisierul video mkv, il trece la conversie, daca este mp4 il lasa asa cum este, daca exista fisier srt, vtt in folderul torent automat sa fie adaugat in player sau ars pe video daca se face conversie. Pentru srt se poate face un convertor automat in vtt pentru cei care folosesc videojs utf8  fara boom.
5. Un track la vizionari reale pentru fiecare video in parte si per total. Contorizarea sa se faca cand userul da click pe play sau ruleaza cel putin 10% din video. In acest moment se contorizeaza fiecare refresh la pagina, lucru care nu este ok.
6. reward user premium si la alegere chiar si pentru cei normali. Adminul sa aiba optiunea unde poate seta o valoarea cpm pentru 1000 de vizionari unice, iar userul sa poata vedea acest lucru in contul sau. cand ajunge la valoarea minima de retragere setata de admin, sa ii apara un buton, iar la admin sa apara notificarea. Acesta verifica daca totul este ok si daca este, atunci proceseaza plata si va actualiza status la plata ca Platit.
7. se mai poate face o formula de calul gen:
0.10 x V (numar vizionari unice) + 0.10 x C (numar comenturi primite la video) + 0.10 x L (numar like primite la video) + 0.10 x S (numar de share la video) = valoare castig
0.10 este valoarea in $ pentru cpm
8. Pentru a face userii sa castige si mai mult se poate adauga la aceasta formula inca doua optuni gen:
0.10 x P (numar de pagini vizitate. Daca vizitatorul a vizionat minim 5 pagini in aceiasi sesiune optiunea se va activa).
0.10 X UVP (vizionare unica per video in procente. Cu cat procentul de vizionare la video e mai mare cu atat mai bine. Optiunea se activeaza cand clipul este vizionat minim 50% )

Pe o alta platforma am vazut ceva de genul unde developerul a facut pentru fiecare optiune un shortcode iar webmasterul face formula dupa cum ii place utilizand shortcode furnizat.

Logged


Rafael Q  June 16, 2018, 08:54:45 PM

Salut Alex, majoritatea chestiilor sunt de webmastering, mai mult decat de features, o sa le notez, vedem ce si daca se va alege ceva din ele:
1. Ai acolo in com/com_add.php
Code
'max_file_size' : '".get_option('maxup','200')."mb',
Si poti crea o conditie cu functia
Code
 has_premium()
Code
if(has_premium()) {
// e premium
} else {
//nu e premium
}
Si restul pot fi create destul de usor, chestii "la minut", exceptand cea cu torrentul (habar n-am ce implica pentru ca nu cunosc tehnologia folosita de torrents).

Noi trebuie sa mentinem un framework, unul la care banii vin de la companii care vor dezvoltari cat mai business si cat mai mult control asupra site-urilor lor "fan made" sau mai bine zic fake fan made  :-X ;D
Asta se traduce in scos functii si design original (in cele mai multe proiecte custom pe care le-am luat pana acum).
Vanzari asa pe comercial nu prea sunt. Noi doar pentru asta l-am achizitionat, ptr partea de randament business, altfel, date fiind vanzarile astea online, ii lasam sa il inchida.


Logged
Important!
The forums are not intended for support! There is Dedicated support available.
The troubleshooting can help a lot!


AlexH  June 16, 2018, 09:56:48 PM

Multumesc de raspuns.
Daca spui ca totul in afara de Torent este usor, poate modifici fisierele care trebuie cu optiunile mele de mai sus si cand e gata imi spui cat costa.
Plus as vrea si o thema, iti dau eu model, doar sa o adaptezi pentru phpvibe si desigur sa includa optiunile de mai sus.

Multumesc.

Logged


Rafael Q  June 16, 2018, 10:07:10 PM

Multumesc de raspuns.
Daca spui ca totul in afara de Torent este usor, poate modifici fisierele care trebuie cu optiunile mele de mai sus si cand e gata imi spui cat costa.
Plus as vrea si o thema, iti dau eu model, doar sa o adaptezi pentru phpvibe si desigur sa includa optiunile de mai sus.

Multumesc.

Doua joburi de programator si colaborarea cu baietii astia (bine, am lucrat si cu cei dinainte), chiar nu am timp de custom jobs, scuze!
Dar poti vorbi la Sales si sa vezi ce iese, desi cred ca acum toata lumea se gandeste cum sa scoata mai multe teme repede pentru ca urmeaza vacanta.

Logged
Important!
The forums are not intended for support! There is Dedicated support available.
The troubleshooting can help a lot!