Related Topics


[Video CMS v4]Password Recovery Not Working  (Read 526 times) Print

1 B


imranw  October 05, 2014, 10:13:44 PM

Hello,

I am trying to work the password recovery option and after an email is entered and recover password link clicked I am getting the following message "Message could not be sent.Could not instantiate mail function."

I have a SMTP server name provided by the hosting company....where do I need to specify that along with any other options if any? Thanks

Logged


imranw  October 06, 2014, 09:06:36 PM

I am using ubuntu and sendmail is not installed by default. Manually installed it and I am no longer getting the original error message however during recovery no email is received from the server. Any advise?

Logged


Bob.Weston  October 06, 2014, 11:01:00 PM

did you configure the mail permissions after installing the send mail?

Logged


imranw  October 07, 2014, 12:49:41 AM

Sendmail was causing too many issues..unknowns..so I have removed sendmail and am now using phpmailer with SMTP option. Now the issue is that I can send an email using a php test script but phpvibe is still not sending any email

Logged


Bob.Weston  October 07, 2014, 01:10:36 AM

I was just looking at the class.phpmailer.php located in lib/ and it looks like smtp is not set to send mail.

go into that file and search for this line:

public $Mailer = 'mail';


and change it to:

public $Mailer = 'smtp';


If that don't work I also noticed a little farther down there is a line that says:

public $SMTPAuth = false;

as far as I know that should read:

public $SMTPAuth = true;

if you want to log in with smtp.. but am not sure.

Bob



Logged


imranw  October 07, 2014, 01:29:07 AM

hey bob...I already had those settings defined in phpmailer but it was still not working. Finally checked com_login.php and found that it uses noreply@ alias to send emails and my SMTP provider required that to match an existing email address. I created a new email alias (noreply@) and then updated phpmailer with that info and its all working now :)

Thanks

Logged


@Mario  October 07, 2014, 02:35:38 PM

Sorry for not being around, sick as a dog :(
Glad all is fine.

Logged
Hello!
If you wish to learn how to start coding on the PHPVibe Video CMS head to the blog.

Please use the search before opening a new topic!


hexertem  May 13, 2015, 04:48:20 AM

GMAİL SETTİNGS

167
public $Mailer = 'smtp';


228
public $Host = 'smtp.gmail.com';

235
public $Port = 465;

250
public $SMTPSecure = 'ssl';

259
public $SMTPAuth = true;

265
public $Username = 'xxxxxxxxx@gmail.com';

271
public $Password = '1234567890';

Logged